Bättre självkänsla

God eller låg självkänsla?

En låg självkänsla kan hindra oss i vår karriärutveckling och påverkar både yrkesliv och vår livskvalité negativt. Men myntet har också en annan sida – en god självkänsla och självförtroende kan hjälpa oss att åstadkomma stora positiva förändringar i livet.

God självkänsla betyder att man vet vem man är, man står upp för sig själv, man accepterar sig själv och har självrespekt. Man vågar sätta gränser och har en egen inre kompass som man följer. Den goda självkänslan är som ett inre ankare och du känner dig trygg med vem du är – du är snäll mot dig själv. Och Du ser till att dina behov tillfredsställs när du sätter gränser mot andra.

Låg självkänsla tar sig ofta uttryck i att man inte duger. När det finns hål i självkänslan sänker det livskvaliteten och man lever med en inre oro och hör inre kritiska röster som säger att man inte duger något till. Man jämför sig med andra och är aldrig riktigt nöjd. Man är mer sårbar för oro, depression och ångest med en låg självkänsla.

young-woman-smiling-happily-at-the-camera

Effekter av låg självkänsla

Coaching är en effektiv metod för att stödja dig i din utveckling med din självkänsla och ditt självförtroende.

Kontakta oss redan idag så berättar vi hur vi kan hjälpa just dig på bästa sätt! 

Klicka här för kontakt!

Har du frågor? eller vill boka ett prova-på samtal?

Nu erbjuder vi även coaching via telefon och Skype.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här