Blogg

Hur klarar jag mig genom julen?

Hur får vi till den perfekta julen?

Krav, stress och konflikter kan göra firandet allt annat än idylliskt. Har du en känsla av att du behöver kompensera för utebliven närvaro med familjen?

Åtta av tio tycker att julen bör handla om att vara med familjen. Bara tio procent anser att Jesus födelse är viktigast – faktum är att fler tycker det är viktigare att köpa och ge julklappar. Det visade en Sifoundersökning som gjordes på uppdrag av Svenska kyrkan för några år sedan.

Många föräldrar ger för lite tid till sina barn och är man stressad som vuxen så räcker inte alltid energin till sina barn,

– Det handlar om skuldbefrielse. Men det handlar också om de vuxnas skam över sig själva, vår känsla av att inte duga och vara så perfekta, glada och pigga som vi enligt normen ska vara. Men vi har pengar och kan köpa paket.

Vi kanske har en förväntan att julen ska vara en tid för gemenskap, vila och eftertanke. Stressen kan många gånger bidra till att den goda stämningen inte infinner sig. Är vi mycket stressade blir allt lika viktigt och vi tappar förmågan att se vad som egentligen är viktigt.

Vi har ett behov av vila och därför är jultraditionerna bra för vårt välbefinnande. Men om traditionerna utgör en stress med julklappar, hemlagad julmat, släktträffar osv så får det motsatt effekt.

Se över vad du har för förväntningar på julen. Om du har höga förväntningar som du på förhand känner att det är svårt att leva upp till så är det bara du som kan ändra på dina förväntningar. Välj vad du vill göra, du kanske vill baka pepparkakor och klä en julgran. Se över vad du o din familj kan förenkla och värdesätt tid att umgås mer så ni prioriterar det framför att flänga runt o köpa julklappar o lägga in sill o rulla köttbullar.

Gör din jul så bra som du vill att den ska vara!

Boka ett coachsamtal för din skull! Coachkonsulten Stockholm hjälper dig!

Boka här och nu

 

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här