Blogg

Kommunikationsproblem

Kommunikationsproblem - hur du tar dig ur det

 

kommunikationsproblemKommunikation är en förutsättning för att skapa förbindelser mellan oss människor, och även för att skapa en bra relation till dig själv.

Det är helt omöjligt att ”inte kommunicera”, eftersom vi kommunicerar oavsett om vi är tysta eller med ord. Vi skickar alltså information mellan oss oavsett om vi säger något eller om vi inte säger något.

Vems är ansvaret när du har kommunikationsproblem?

På sätt och vis blir det allas, så om vi alla tar ansvar för vår del i kommunikationen, dvs lär känna oss själva och tränar på olika sätt att kommunicera på. För att tala klarspråk – vill vi att andra ska förstå behöver vi se, höra och känna hur de kommunicerar och bemöta dem på deras sätt. Du har ansvar för att nå fram med din kommunikation, inte någon annan.

Hur lätt är det att bli bättre på att kommunicera?

Ja, det kanske du tänker. Svaret är träning, träning och åter träning. 

Vi behöver bli bra på att lyssna och notera vem det är jag pratar med, är du snabb kanske du behöver bromsa. Tar du lite längre tid på dig så kanske du behöver förbereda dig så det blir enklare att öka tempot något. Vi behöver möta och prata med dem vi möter som de kommunicerar, inte som vi själva kommunicerar. Vill du träna? så kan du lära dig o då kommer det att kännas bättre.

Vill du utforska hur det är för dig och träna på ”att kommunicera”.

Det finns olika metoder och olika förhållningssätt som du i coaching kan få ta del av, hör av dig redan idag!

Boka en tid genom att maila anna-lena@coachkonsulten.se, eller klicka här för att komma i kontakt

Varmt välkommen

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här