Blogg

Sociala medier

Sociala medier påverkar självkänslan!

Att lägga för mycket tid på sociala media kan göra att du försämrar din självkänsla.

Hur är det för dig?

 

Och – hur får det dig att känna? Känner du delar av tiden avundsjuka eller andra negativa känslor? Vad gör det med dig?

Hur sociala media får dig att känna gör många gånger inte gott i dig!

Ja om det är så för dig att du ibland inte mår bra av det, vill jag utmana dig att begränsa din tid på sociala media, och, se gärna över vilka du följer? Vad gör det med din självkänsla?

Många jämför sig med andra som är ute på nätet och om du tycker det är lite jobbigt att se vad andra lyckas med och uppnår (om du inte gör det) så begränsa din tid där.

Vad skulle du göra med din tid om du inte var ute på sociala media?

Ringa någon? eller meditera eller läsa en bok eller göra något annat som är snällt mot dig själv.

Eller varför inte ett dygn i veckan där du inte alls tittar på tv eller är ute på sociala medier?

Testa o se hur det känns!

Unga flickor säger ”helt ärligt har jag många gånger känt att sociala media tar över mitt liv och att jag vill sluta men jag har inte vågat, är rädd för vad folk ska tro”.

Undersökning

I en undersökning av 4000 ungdomar i åldern 12-16 år uppfattar många att andra har mer spännande och roligare liv än de själva har – bland flickor 56% och bland pojkar 38%.

Nästan hälften känner sig inte nöjda med sin kropp när de jämför sig med andra i sociala media.

När det gäller självkänslan är det 23% bland flickorna som säger att självkänslan har försämrats och 13% bland pojkarna.

Enligt en tredjedel av flickorna, 33% har andra skrivit elaka saker i sociala media som gjord dem ledsna eller kränkta. Bland pojkarna är det 22%.

Om du är förälder – vilken förebild är du för dina barn? 

Om du är ung? – våga välja något annat och stå för det! Tex en dag/vecka helt utan att vara på sociala media! Vilken förebild du skulle bli? Och jag lovar dig, du skulle inspirera andra!

Lycka till!

Vill du prova-på coaching, kontakta oss

Undersökningen genomfördes i september 2017 på sajten ungdomar.se

 

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här