Blogg

Ny karriär

Ny karriär

Undersökningar visar att varannan svensk vill byta jobb och mer än var fjärde vet inte vad han/hon vill jobba med.

På uppdrag av Folkuniversitetet har undersökningsföretaget Yougov frågat drygt 1000 svenskar mellan 40-55 år om deras syn på karriären.
De främsta orsakerna till att människor inte söker nytt jobb är att de antingen inte vet vad de vill jobba med eller att de anser att det innebär för stor risk att byta jobb.

Har du en känsla av att du har kört fast?

Fundera ordentligt på vad du vill med ditt liv och dig själv. Med hjälp av 6 enkla frågor kan du förändra din tillvaro. Men före det kan du fundera på frågan:

tegebro coach konsult ny karriär

Hur hamnade jag här egentligen?

De flesta av oss har någon gång känt att vi valt fel väg i livet. Ofta kommer tvivlen när vi en gång fått det vi önskat: hem, barn, bil, jobb, god ekonomi.
Och egentligen borde livet vara perfekt. Ändå finns den gnagande känslan kvar av att ha missat själva målet, meningen med alltihop och att vi gjort som vi gjort på grund av omständigheter, eller för att andra sa åt oss att göra det.
Genom att ställa enkla frågor kan vi lära känna oss själva bättre, hitta vårt egentliga mål med livet och skapa den tillvaro vi var menade för.

Vem är jag egentligen?

Alla är födda med en unik karaktär och begåvning så nu är de dags att du lär känna dig själv igen!

Ta fram din karaktär.

  • Steg 1 – Tänk tillbaka på den personlighet du hade som barn. Var du blyg eller framfusig, försiktig eller äventyrlig? Var du ofta ensam eller umgicks du med andra på fritiden?
  • Steg 2 – Fundera på vilka ord dina föräldrar brukade använda för att beskriva dig som liten. Tyst, bråkig, snäll, duktig och så vidare. Skriv ner det du kan minnas.
  • Steg 3 – Se på dig själv med andras ögon. Vad kallades du i skolan av lärare och kamrater? Hur beskrevs du av din första arbetsgivare? Vänner? Släktingar?
  • Steg 4 – Vad har du gillat att göra så länge du kan minnas? Vilka områden har du haft en dragning till? Hantverk, djur, måleri, skrivande, sport o idrott, sång, dans, naturvetenskap?
  • Steg 5 – Tänk tillbaka på din barndom och dina föräldrars syn på dig. Vad tyckte de att du var duktig på? Vad hade de för framtidsplaner för dig? Vilka karaktärsuppdrag uppmuntrades och/eller förtrycktes?
  • Steg 6 – Hur värderades i övrigt dina kunskaper, intressen och talanger. Vad sas om dina insatser i skolan? Vilka egenskaper var positiva och negativa? Vilka talanger sågs mest?
    Jämför din syn på dig själv med synen dina föräldrar och din omgivning hade. Vilken är mest sann? Har andras kommentarer eller engagemang påverkat dina val och din självuppfattning?

läs mer om coaching här

kontakta oss 

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här