Blogg

Självkänsla

Träna på att bli snäll mot dig själv

Självkänsla är ett mått på hur mycket du tycker om dig själv och hur mycket du är beredd på, att ta för dig själv, och för ditt eget liv.

Människor med hög självkänsla tar mycket ansvar för sig själva och för sina egna åtagande.

Hur mycket ansvar tar du för dig själv?

Utmaningar och möjligheter stärker självkänslan

Med hög självkänsla kommer du att anta utmaningar och se möjligheter istället för problem och ju högre självkänslan är desto lättare kan du hantera förändringar.

Nu kanske du tänker att det är omöjligt Men…det är inte alls omöjligt. Det är som om du vill bli stark och går till gymmet, du behöver träna och träna, precis så är det, du behöver träna och träna.

Till skillnad från självförtroende som handlar om prestationer dvs hur bra du är på att göra olika saker. 

Självkänsla kan vi inte få för mycket av men för mycket självförtroende och för lite kan leda till ökad stress och olika former av prestationsångest och till slut olika grader av utbrändhet.

Du är värdefull genom att bara vara!

Vilka tankar har du om dig själv? 


Att stärka dig själv handlar till exempel om att träna på att tänka annorlunda. Fundera på vilka tankar du har om dig själv? 

Kanske glömmer du bort att vara snäll mot dig själv och hjälper andra människor innan du hjälper dig själv? 

Har du lätt för att känna skuld? Då är det dags att du får hjälp och träna på att välja det som är bäst för dig. Sen kan du hjälpa andra.

Det är kanske inte så lätt att ta ansvar för sina egna behov men du kan träna dig till det!

Att få hjälp är fröet och första steget som tar dig framåt till resten av ditt liv!

Du är den viktigaste personen i ditt liv!

Läs mer om självkänsla här

Vill du också få möjlighet att stärka din självkänsla? boka ett coachsamtal och ta reda på hur du kan förändra ditt liv. kontakta oss

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här