Blogg

Stresshantering

Stresshantering, hur hanterar du din stress?

Varje ögonblick passerar en oerhörd mängd information genom våra fem sinnen. Detta samtidigt som minnen och automatiska tankar uppfyller vårt medvetande.

Att hålla allt i vårt huvud, samtidigt som vi tolkar och tar beslut, är troligtvis en övermäktig uppgift. Därför behöver vår hjärna sålla information. Och det är skönt att slippa tänka på hur man gör när man går eller pratar varje gång vi behöver det funktionerna, så vi har oerhörd stor glädje av vår autopilot.

I vår snabba värld som ständigt bombarderar oss med intryck, behöver vi kunna sålla för att inte drunkna i alla beslut. Men automatiseringen av tankarna kan göra oss uttråkade och störda av händelser som vi ursprungligen uppskattade och glädjes åt. Tycker du det är lika roligt att cykla nuförtiden som första gången du lärde dig? Eller att köra bil? Är sex lika spännande idag som första gångerna?

När vi känner och reagerar på autopilot, kan det också lägga krokben för oss. Vi handlar, tänker och känner per automatik. Som vi alltid har gjort. Till exempel, vi äter alltid snabbt. Blir alltid irriterade när vår sambo inte torkar av diskbänken. Tänker alltid en negativ tanke om oss själva när vi går förbi en spegel.

Stresshantering – Att välja själv

Om du för ett ögonblick kopplar bort autopiloten ger det en stor möjlighet – att välja själv. Tänk dig att du får välja hur du ska reagera, tänka och uppleva. Att välja att äta långsamt och njuta av varje tugga. Plötsligt kan du slippa irritationen när din livskamrat inte gör som du vill. Eller tänk om du istället för att tänka en negativ tanke om dig själv, denna gång säger något uppskattande om dina vackra ögon nästa gång du går förbi spegeln. Att få stanna kvar i en upplevelse tillräckligt länge för att få njuta av den och att få bestämma själv om du ska låta stressen ta över eller inte.

När lever du egentligen livet fullt ut?

Är du nyfiken på hur du kan utvecklas och hantera din stress? maila mig på anna-lena@coachkonsulten.se så berättar jag mer, eller gå in här och skicka ett meddelande

Coachkonsulten.se är din hjälp på vägen!

Varmt välkommen!

 

Med rätt hjälp är allt möjligt!

Vi erbjuder nu även coaching via telefon. Det fungerar alldeles utmärkt med coaching på distans. Så tveka inte att kontakta oss även om du inte kan ta dig till Stockholm. 

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här