Kommunikationsproblem

Kommunikationsproblem upplever alla någon gång

Att kunna Kommunicera  är ett av de vanligaste coachämnena, helt klart. Några problem som många har är

  • Missförstånd 
  • Vi kommunicerar för lite
  • Antaganden
  • Tolkningar
  • Väldigt känslostyrda eller instängda känslor
  • Fokus på det som inte fungerar

Att kunna kommunicera är en förutsättning för att skapa bra kontakt mellan oss människor, och även för att skapa en bra relation till dig själv. Genom coachingen får du det stöd och den hjälp just du/ni behöver.

Har du tänkt på att det är omöjligt att ”inte kommunicera” eftersom vi kommunicerar oavsett om vi är tysta eller om vi kommunicerar med ord. Vi skickar alltså information mellan oss oavsett om vi säger något eller om vi inte säger något.

Så vad är det vi säger när vi kommunicerar med varandra?

two-people-standing-back-to-back

Vill du träna på att kommunicera?

Många problem i relationer beror på att vi inte kommunicerar tillräckligt och på rätt sätt med varandra och att vi inte lyssnar på varandras behov och förväntningar. Och för att det ska fungera bättre så behöver vi både kunna uttrycka oss och lyssna. 

Att lära känna oss själva genom att träna på att kommunicera är bra för både självkänsla och självförtroende. Så om du vill att andra ska förstå, behöver vi se, höra och känna hur andra kommunicerar och bemöta dem på deras sätt. 

Hur blir vi bättre på att kommunicera? Svaret är träning, träning och åter träning.

En del behöver träna på att lyssna och någon annan kanske behöver stanna upp och inte ha så bråttom. Om du har en personlighet som inte är så snabb så kan du behöva verktyg för att förbereda dig så det blir enklare att öka tempot något, när du behöver det. Och om om du är lite snabb i din kommunikation så hjälper vi dig hitta verktyg som just du behöver.

Om du vill ha en mer hälsosam relation till andra men också till dig själv? ja, då är effektiv kommunikation en nyckel.

Vi kan hjälpa dig/er att upptäcka vad ni behöver utveckla och träna på, att se vad som är bäst för just er i eran relation.

Vill du utforska hur det är för dig och träna på ”att kommunicera”? så hör av dig, redan idag!

Välkommen!

Har du frågor? eller vill boka ett prova-på samtal?

Nu erbjuder vi även coaching via telefon och Skype.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer om vår integritetspolicy här